Vissza a főoldalra

Betoncsiszolás | Aktuális

Ipari csarnok - olaj és sár eltávolítása, betonfelület felújítása, csiszolása és impregnálása

Cégünk egy csarnok régi beton burkolatának csiszolását, felújítását vállalta el. A betonpadló csiszolása az alábbi műveletsorból áll össze: durvacsiszolás, finomcsiszolás, felmosás, impregnálás. Az elhasználódott betonpadló felületén először a durvacsiszolást alkalmaztuk. A durvacsiszolás során a betonpadlóból sikerült eltávolítanunk a padozatba beszívódott olaj-és sárfoltokat. A következő munkafázisban a finomcsiszolásé volt a főszerep. A finomcsiszolást több lépésben végeztük el, ami azt jelenti, hogy egyre finomabb szemcseszerkezetű csiszolókorongokkal haladtunk át a betonpadlón. A polírozást a megrendelő igényének megfelelően a kért fény eléréséig folytattuk. A finomcsiszolás/polírozási fázis befejezését követően a frissen felcsiszolt betonpadlót felmostuk.
A polírozás során a különböző fázisokban egyre finomabb szemcseszerkezetű csiszolókorongokkal haladtunk át a betonpadlón. A csiszolt betonpadló esetében is fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a felcsiszolt burkolat szépségének megőrzésére, ezért egy speciális impregnálószerrel kezeltük a felületet. Az impregnálást a csiszolás folyamatába beleépítettük, így növelve a csiszolt beton élettartamát. Az impregnálószer egy védőréteget képes a frissen felcsiszolt beton burkolaton, így ellenállóbb lesz a külső behatásokkal szemben és egyben könnyebb takaríthatóságot is biztosít. Az évek múlásával azonban ennek ellenére is veszít fényéből a csiszolt beton felülete. Az igénybevételtől függően a betonpadló csiszolását, polírozást érdemes pár évente elvégeztetni. A helyszínen készített képeken kivehető a betoncsiszolás hatékonysága. A betoncsiszolás technológiájának alkalmazásával ismét egy szép fényű burkolatot kaptunk végeredményül.

A csiszolt betonpadló esetében is nagyon fontos szerepet játszik az impregnálás, mert ezáltal az elkészült felületet ellenállóbbá tesszük a külső behatásokkal szemben. Ennek elérése érdekében egy speciális impregnálószert alkalmaztunk a csiszolt beton felületén. Az impregnálás elvégzését azért javasoljuk, mert általa megnövekszik a csiszolt betonfelület élettartama. A betonpadló csiszolásának elvégzése után munkatársaink levonultak a munkahelyszínről és a frissen elkészült felületen már folytatódhattak is a munkálatok, hiszen a betonpadlónak nem volt szüksége száradási időre.

Ipari csarnok – 550 m2 nagyságú betonfelület csiszolása

Cégünk 2024 januárjában egy 550 m2 nagyságú ipari csarnok betonpadlójának felcsiszolását vállalta el. A betonfelületet első lépésben a mélycsiszolást/durvacsiszolást alkalmaztuk. A mélycsiszolás által a betonfelületből eltűntek a sérülések, egyenetlenségek, így egy egyenletes és sima betonfelületet kaptunk. A durvacsiszolás után a következő munkafázis a finomcsiszolás/polírozás volt, melyet több lépésben alkalmaztunk a betonpadlón a kívánt fénymagasság eléréséig.
A polírozás során a különböző fázisokban egyre finomabb szemcseszerkezetű csiszolókorongokkal haladtunk át a betonpadlón. A csiszolt betonpadló esetében is fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a felcsiszolt burkolat szépségének megőrzésére, ezért egy speciális impregnálószerrel kezeltük a felületet. Az impregnálást a csiszolás folyamatába beleépítettük, így növelve a csiszolt beton élettartamát. Az impregnálószer egy védőréteget képes a frissen felcsiszolt beton burkolaton, így ellenállóbb lesz a külső behatásokkal szemben és egyben könnyebb takaríthatóságot is biztosít. Az évek múlásával azonban ennek ellenére is veszít fényéből a csiszolt beton felülete. Az igénybevételtől függően a betonpadló csiszolását, polírozást érdemes pár évente elvégeztetni. A helyszínen készített képeken kivehető a betoncsiszolás hatékonysága. A betoncsiszolás technológiájának alkalmazásával ismét egy szép fényű burkolatot kaptunk végeredményül.
Csarnok Betonpcsiszolás

Betoncsiszolás – Csarnok - 1300 m2

A betoncsiszolás és polírozás folyamatát speciális technológiával, gépekkel és szerszámokkal végeztük el. Gépeink a rajtuk található víztartályból a csiszoló kövekkel ellátott tárcsákra engedett hűtővízzel akadályozták meg, hogy a padlócsiszolás során ne kerüljön szállópor a levegőbe. Első körben durvább csiszolókövekkel a teljes padlófelületet egy síkra csiszoltuk. A csiszolás első fázisát durvább szemcsés csiszolókövek segítségével végeztük el. Ennek a folyamatnak a keretében hoztuk létre a teljesen egybefüggő betonfelületet. A következő lépésben finomabb kövek használatával tüntettük el az erős nyomokat. Végül pedig a beton polírozása következett, melyet egészen finom szerszámokkal végeztünk. A polírozás után az impregnálást is elvégeztük. Impregnálással a betonpadló nehezebben szennyeződik. Az impregnálás során keletkező védőbevonat megakadályozza, hogy víz vagy egyéb folyadék ne tudjon a rétegekbe jutni, ezáltal meg tudjuk akadályozni a beton burkolat elszíneződését, foltosodását. Az impregnálás segít a padlót megóvni a szennyeződéstől és a maró, savas folyadékoktól is. Az impregnálást követően a frissen felcsiszolt beton felületét felmostuk.
A helyszínen készített képeken szemmel látható a különbség a csiszolás előtti és utáni állapotról. A betonpadló fényes végeredményét hosszútávon megőrizhetjük, ha betartjuk a karbantartási feltételeket.
Csarnok Betonpcsiszolás

Betonpadló felületelőkészítése - Leányfalu strandfürdő

A felület előkészítésével időt takaríthatunk meg, hiszen maximum néhány lépésben távolítjuk el az előző burkolatot, bevonatot a felületről, így az ezzel egy időben alkalmassá válik az új burkolat fogadására. A felület előkészítés befejezését követően nem szükséges aljzatkiegyenlítő anyagot alkalmaznunk, mivel a beton az előkészítést követően sík aljzatot kap. A felületelőkészítés alkalmas műgyanta bevonatok, festékek, burkolólapok eltávolítása után ott maradt csemperagasztó eltávolítására is.
Az egyenletes és sima betonfelület eléréséhez durvacsiszolást végeztünk a felületen. A durvacsiszolás folyamatát a finomcsiszolási munkálatok követték több lépésben. A durvázási és finomcsiszolási folyamatokat az impregnálás követte.
Betonpadló felületelőkészítése

Betoncsiszolás - Irodaház

2023 májusában egy irodaház kereste fel cégünket. Az irodaház burkolata betonból készült. A napi használatból eredendően a betonpadló felülete elvesztette fényét, megkopott és kisebb-nagyobb felületi sérülések is keletkeztek rajta. A betonpadló felcsiszolását a durvacsiszolással kezdtük meg. Ennek a műveletsornak köszönhetően a korábban szerzett karcos, mélyebb felületi sérüléses réteget távolítottuk el. A durvacsiszolás befejezését követően a beton felületét több lépésben políroztuk fel. A finomcsiszolási fázisokban fokozatosan egyre finomabb szemcséjű korongokkal munkáltuk meg a betonpadló felületét. A finomcsiszolást a kívánt fénymagasság eléréséig folytattuk. Miután a csiszolt betonpadlón elvégeztük a finomcsiszolást, utána felmostuk a felületet és a hosszabb élettartam elérésének érdekében elvégeztük az impregnálást is. Az impregnálás azért fontos egy csiszolt betonfelület esetében, mert az impregnálószernek köszönhetően egy védőréteg képződik a padlón. Ez a védőréteg védelmet nyújt az elszíneződés ellen, hosszabb élettartamot garantál, mivel megvédi a csiszolt beton felületét a különböző, akár savas folyadékokkal és szennyeződésekkel szemben is. Amennyiben betartjuk a karbantartási feltételeket, akkor a betonpadló hosszú éveken át meg fogja őrizni fényét. A betoncsiszolás elvégzésének köszönhetően a végeredmény egy szép fényű beton burkolat lett.
Kéregerősített beton

Betoncsiszolás - Magánlakás

A beton felületén a csiszolást ebben az esetben is több lépésben végeztük el. A padlócsiszolást a durvacsiszolással kezdtük meg. A durvázási folyamat alkalmazása során a betonpadlóból a mélyebb felületi hibákat tüntettük el. A durvacsiszolás eredménye egy egyenletes és sima betonfelület lett. A durvacsiszolás/mélycsiszolás után a betonpadló felületét több lépésben políroztuk fel. A polírozást/finomcsiszolást addig alkalmaztuk a beton felületén, amíg el nem értük a megrendelő által kért fénymagasságot. A megfelelő minőségű csiszolt betonpadló elérése érdekében a betoncsiszolás folyamatába beleépítettük az impregnálást is. Ilyenkor egy speciális összetételű szerrel kezeljük le a csiszolt betonfelületet. Az impregnált burkolat sokkal ellenállóbb lesz a szennyeződésekkel szemben, illetve a szennyeződések is könnyebben eltávolíthatók róla. Az impregnálásnak köszönhetően a csiszolt betonfelület élettartama megnő. Amennyiben a karbantartási feltételeket betartjuk, akkor a betonpadló hosszú éveken át meg fogja őrizni fényét.
Kéregerősített beton

Kéregerősített beton csiszolása

2023 elején egy családi ház tulajdonosa kereste fel cégünket. A magánlakás burkolata betonból készült. A napi használatból eredendően a betonpadló felülete elvesztette fényét, megkopott és kisebb-nagyobb felületi sérülések is keletkeztek rajta. A betonpadló felcsiszolását a durvacsiszolással kezdtük meg. Ennek a műveletsornak köszönhetően a korábban szerzett karcos, mélyebb felületi sérüléses réteget távolítottuk el. A durvacsiszolás befejezését követően a beton felületét több lépésben políroztuk fel. A finomcsiszolási fázisokban fokozatosan egyre finomabb szemcséjű korongokkal munkáltuk meg a betonpadló felületét. A finomcsiszolást a kívánt fénymagasság eléréséig folytattuk. Miután a csiszolt betonpadlón elvégeztük a finomcsiszolást, utána felmostuk a felületet és a hosszabb élettartam elérésének érdekében elvégeztük az impregnálást is. Az impregnálás azért fontos egy csiszolt betonfelület esetében, mert az impregnálószernek köszönhetően egy védőréteg képződik a padlón. Ez a védőréteg védelmet nyújt az elszíneződés ellen, hosszabb élettartamot garantál, mivel megvédi a csiszolt beton felületét a különböző, akár savas folyadékokkal és szennyeződésekkel szemben is. A betoncsiszolás hatékonyságát a helyszínen készített képek bizonyítják a legjobban. Szemmel látható a különbség a csiszolás előtti és utáni állapotról. Amennyiben betartjuk a karbantartási feltételeket, akkor a betonpadló hosszú éveken át meg fogja őrizni fényét.
Kéregerősített beton

Családi ház – betoncsiszolás

A családi házban 108 m2 nagyságú, régi betonpadló kijavítását és felcsiszolását végeztük el. A betonfelületen zajló munkálatokkal 5 nap alatt végeztünk a helyszínen. A megrendelő kérésére tükörfényű magasságra csiszoltuk fel a betonpadlót Superfloor Platinum kivitelben. A betoncsiszolás során az alábbi munkafázisokat végeztük el a beton felületén:
  • Durvacsiszolás/mélycsiszolás
  • Finomcsiszolás/polírozás
  • Felmosás
  • Impregnálás
Az elhasználódott, megkopott, fényét vesztett betonfelületet egy ragyogó, fényes, esztétikus csiszolt betonfelület váltotta fel. A csiszolás befejezése után a betonpadlónak nem volt szüksége száradási időre, így azonnal használatba vehették a ház tulajdonosai. A betoncsiszolás elvégzésének köszönhetően a végeredmény egy szép fényű beton burkolat lett.
Betoncsiszolás

Ipari csarnok betonpadló

2022 októberében egy 900 m2 nagyságú ipari csarnok betonpadlóján végeztünk csiszolási munkálatokat. A csiszolást ebben az esetben a HTC Superfloor technológia alkalmazásával végeztük el. A betonpadló megmunkálását a durvacsiszolással kezdtük meg. A durvacsiszolás fázisában durva szemcseszerkezetű gyémántcsiszoló koronggal haladtunk át a felületen. Ez a mélycsiszolás arra szolgál, hogy a mélyebben elhelyezkedő felületi sérüléseket eltüntessük. A következő munkafázisban a finomcsiszolást végeztük el több lépésben. A finomcsiszolást addig folytattuk, amíg el nem értük a selyemfény szintjét. A finomcsiszolás által a betonpadló visszanyerte az eredeti színét. A megfelelő minőségű csiszolt betonpadló elérése érdekében a csiszolási fázisok között elvégeztük a polírozást több lépésben. A betoncsiszolást az impregnálási szakasszal zártuk le, utána pedig felmostuk a felületet. Az impregnálás fontos szerepet tölt be egy csiszolt betonpadló esetében, mert ellenállóbb lesz a szennyeződésekkel szemben, folyadéktaszító képességét is visszanyeri, illetve könnyebben takarítható és általa megakadályozzuk a betonpadló elszíneződését. Az impregnálás meghosszabbítja a csiszolt betonpadló élettartamát. A betoncsiszolás befejezését követően a betonfelületet használatba is lehetett venni, hiszen nincs szüksége száradási időre. A betoncsiszolás alkalmazásával ismét egy ragyogó betonfelületet kaptunk végeredményül. A betoncsiszolás eredményességéről az ipari csarnokban készült képekkel győződhetnek meg, hiszen szemmel látható a különbség a csiszolás előtti és utáni állapotról.
Betoncsiszolás

Csarnok – betoncsiszolás – 350 m2

2022 tavaszán egy 350 m2-es csarnok betonpadlójának felújítását végeztük el. A betonpadló felületének megmunkálását a durvacsiszolással kezdtük meg. A durva szemcseszerkezetű korongok eltávolítják a betonpadló felületén keletkezett sérüléseket, karcokat. A durvacsiszolást a finomcsiszolás követte, amely több fázisból állt. A finomcsiszolás során egyre finomabb szemcseszerkezetű korongokkal haladtunk át a betonon. A finomcsiszolásnak köszönhetően a betonpadló újra az eredeti színében és fényében pompázott. A csiszolás után a betonfelületet felmostuk és elvégeztük az impregnálást is. Az impregnált betonfelületet könnyebb takarítani. Az impregnálás által keletkezett réteg védelmet nyújt az elszíneződés ellen, így hosszabb ideig őrzi meg fényességét a felcsiszolt betonfelület. A csiszolás befejezése után a betonpadlónak nincs szüksége száradási időre, így azonnal használatba vehető. A betoncsiszolás elvégzésével ismét egy szép fényű burkolatot kaptunk végeredményül.
Betonpadló csiszolás

Betonpadló csiszolás – Nagyhegyes

Cégünket egy betonpadló csiszolásával, polírozásával és impregnálásával bízták meg. A csiszolást ebben az esetben a megrendelő kérésére a HTC Superfloor rendszerrel végeztük el. A betoncsiszolási műveletsort a durvacsiszolással kezdtük meg. Ilyenkor durva szemcseszerkezetű gyémántcsiszoló koronggal haladunk végig a betonfelületen. A mélycsiszolással eltűntetjük a mélyebb felületi sérüléseket, karcokat és szennyeződéseket. A következő munkafázis a betonpadló finomcsiszolásáról , másnéven polírozásáról szólt. A finomcsiszolást több lépésben szükséges elvégezni ahhoz, hogy elérjük a kívánt fényt és a betonfelület eredeti színét. Ha ez megtörtént, következhet a betonpadló felmosása és impregnálása. A csiszolt betonfelület felmosását egy speciális fényezőszivacs közreműködésével végezzük el. Az impregnálás által a csiszolt beton felülete védetté vált a szennyeződésekkel szemben. Azt is fontos megjegyeznünk, hogy az impregnálás alkalmazásával a betonfelületen egy olyan réteg képződik, amely által a padló víztaszítóvá válik, könnyebb tisztítani és megakadályozza az elszíneződést is. Ennek köszönhetően ez a fajta felületkezelési módszer garantáltan meghosszabbítja a csiszolt betonfelület élettartamát. A betonfelületet a munkálatok befejezését követően azonnal használatba lehetett venni. A helyszínen készült fotók bizonyítják legjobban a betoncsiszolás eredményességét, hatékonyságát.
Betonpadló csiszolás

Magyargencs – felületelőkészítés, betoncsiszolás

Az 1800 négyzetméter nagyságú területen a betonalap elkészítésekor légbuborékok keletkeztek a betonban. A megrendelő kérésére ezeket a felületi hibákat tüntettük el a betonpadló csiszolás technológiájának alkalmazásával. Az egyenletes és sima betonfelület eléréséhez durvacsiszolást végeztünk a felületen. A durvacsiszolás folyamatát a finomcsiszolási munkálatok követték több lépésben. A finomcsiszolási fázist addig alkalmaztuk a betonpadló felületén, ameddig el nem értük a kívánt fénymagasságot. A durvázási és finomcsiszolási folyamatokat az impregnálás és a felmosás követte. A felmosást egy speciális fényező szivacs segítségével végeztük el. Az impregnálás azért fontos, mert az így felületkezelt burkolat egyrészt sokkal ellenállóbb lesz a szennyeződésekkel szemben, illetve a szennyeződések könnyebben is eltávolíthatók róla. A helyszínen készített képeken jól kivehető a betoncsiszolás hatékonysága, hiszen szemmel látható a különbség a csiszolás előtti és utáni állapotról.
Betonpadló csiszolás

Társasház – lépcsőház betoncsiszolása

Egy földszinten elhelyezkedő kőbányai társasház lépcsőházi betonfelületét csiszoltuk fel. A padlócsiszolást ebben az esetben is több lépésből álló munkafázisban végeztük el. Az elhasználódott betonfelület megmunkálását a mélycsiszolással kezdtük meg és ezáltal a betonból eltűntek a nagyobb felületi sérülések, illetve az egyenetlenségek is. A mélycsiszolás után tömítettük és políroztuk a betonpadló felületét. A polírozást a selyemfény eléréséig alkalmaztuk, mert ez volt a megrendelő kérése. Az utolsó előtti munkafázisban a már frissen felcsiszolt beton felületét felmostuk egy úgynevezett fényező szivacs segítségével és impregnáló folyadékot is alkalmaztunk a felületen. Az impregnált betonfelület napi rendszereségű tisztítása könnyebbé válik és sokkal ellenállóbá teszi a felcsiszolt beton felületét a szennyeződésekkel szemben. Ezáltal hosszabb élettartamot is garantál, mert az impregnálószer védőréteget képez a csiszolt betonpadlón. A felcsiszolt betonfelületet a padlócsiszolás befejezése után azonnal használatba vehette a társasház lakóközössége.
Betonpadló csiszolás

Budai Magánlakás – betonlépcső csiszolása

Cégünket egy betonlépcső csiszolásával kapcsolatban keresték fel. A betonlépcső csiszolásának folyamata megegyezik a betonpadló csiszolásával. A lépcsőt első körben itt is durva szemcseszerkezetű csiszolókorongokkal munkáltuk meg. A durvacsiszolási fázisban eltűntek a lépcsőről a nagy szennyeződések és a felületi sérülések. A durvacsiszolás után a finomcsiszolás következett, amit a kívánt fényhatás eléréséig folytattunk a betonlépcsőn. A felcsiszolt betonlépcső felületét az utolsó munkafázisban egy speciális impregnáló szerrel kezeltük le. Az impregnálószer egy védőréteget képez a felületen, így meghosszabbítva a csiszolt betonlépcső élettartamát. Továbbá azt is fontos megemlítenünk, hogy ennek a felületkezelési módszernek köszönhetően a csiszolt betonlépcső védetté válik a különböző szennyeződésekkel szemben, könnyebb takarítani és védelmet nyújt az elszíneződés ellen is. Az impregnálás után egy speciális szivaccsal felmostuk a lépcső felületét. Az elkészült lépcsőt a csiszolás befejezését követően egyből használatba vehették a lakás tulajdonosai. A betoncsiszolás technológiájának alkalmazásával ebben az esetben is szemmel látható eredményt értünk el. Az elhasználódott és megkopott, szennyeződésekkel teli betonlépcsőt egy fényes csiszolt betonlépcső váltotta fel.
Betonpadló csiszolás

Magánlakás – Betonpadló csiszolása (terasz)

2021 júliusában egy budapesti magánház teraszának beton padlójának felújításával bízták meg cégünket. Az elhasználódott, kopott beton felületén több fázisban durva csiszolási folyamatot végeztünk. A durvacsiszolásnak köszönhetően eltűntek az esetlegesen korábban szerzett sérülések. A durvacsiszolási műveletsor befejezését követően egyre finomabb szemcseszerkezetű csiszoló korongok segítségével csiszoltuk a betont a kívánt fény eléréséig. A megfelelő betonminőség elérésének érdekében a polírozást is beleépítettük a csiszolási folyamatokba több lépésben. Ezután a csiszolt beton padló impregnálása következett, melynek köszönhetően a felület védetté vált különböző szennyeződésekkel szemben. A betonfelület a munka befejezését követően azonnal használatba vehették a ház tulajdonosai. A helyszínen készült fotók is bizonyítják a betoncsiszolás eredményességét. A betonpadló csiszolás hatékonysága szemmel láthatóan jól kivehető a csiszolás előtti és utáni állapotról készült képeken, amely bizonyítja, hogy a végeredményül egy esztétikus, tartós fényű beton felületű teraszt kaptunk.
Betonpadló csiszolás

Betoncsiszolás – Zsiráf – Millenáris Széllkapu Park

2021 júniusában a Zsiráf budai kitelepülésén a Millenáris Széllkapu Parkban végeztünk betonpadló csiszolást 180 négyzetméteren. A vendéglátó egység betonpadlójának felületét több lépésben csiszoltuk fel a selyemfényű beton eléréséig. A beton felületét első lépésként durva csiszolókorong segítségével munkáltuk meg. A durvacsiszolás által a betonból eltűntek a nagyobb felületi sérülések, egyenetlenségek. A durvacsiszolási folyamat lezárását követően a finomcsiszolás következett, ahol egyre finomabb szemcséjű korongokkal munkáltuk meg a betonpadló felületét. A csiszolási munkafázisokat követte az impregnálás és a felmosás. Az impregnálás egy olyan felületkezelési módszer, amely ellenállóbbá teszi a csiszolt betonfelületeket a szennyeződésekkel és sérülésekkel szemben, így garantálva a hosszabb élettartamot, mert egyfajta védőréteget képez a felületen. Az elkészült csiszolt betonpadló felmosásához egy speciális fényező szivacsot használtunk. A betonfelületet a munkálatok befejezését követően azonnal használatba lehetett venni. A beton padlócsiszolás technológiájának alkalmazásával ismét egy szép fényű burkolatot kaptunk.
Betonpadló csiszolás

Betonpadló csiszolás

2021 tavaszán egy érdi iskola betonpadlójának felújítását végeztük el. A betonpadló megmunkálását ebben az esetben is a durvacsiszolással kezdtük meg. Ilyenkor durva szemcseszerkezetű korongokkal távolítjuk el a betonpadló felületén keletkezett sérüléseket, karcokat. Ezután a finomcsiszolási munkafolyamat következett. Ez a munkafázis több részből áll és egyre finomabb szemcsés korongokkal haladunk végig a betonon. A finomcsiszolást a megrendelő kérésére a selyemfényű csiszolt betonpadló eléréséig folytattuk. Az utolsó előtti munkafázisban a már frissen felcsiszolt beton felületét felmostuk egy úgynevezett fényező szivaccsal és impregnáló folyadékot is alkalmaztunk a felületen. Az impregnált betonfelület a kezeléstől víztaszítóvá válik, napi tisztítása könnyebb és megakadályozza az elszíneződést is. A betoncsiszolás eljárásának hatékonysága ebben az esetben is szemmel látható eredményt ért el. Ezt az iskolában készített képek bizonyítják a legjobban, ahol jól kivehető a különbség a betoncsiszolás előtt és után készült képeken.
Betonpadló csiszolás

Magánlakás-betoncsiszolása

2021 februárjában egy magánlakás 180 m2 nagyságrendű betonpadlójának felújítását végeztük el. A betonpadló megmunkálását a durvázási folyamattal kezdtük el, ahol durva szemcseszerkezetű csiszolókorongokat használtunk. A durvacsiszolás után a finomcsiszolás következett. Ezt a munkafolyamatot a kívánt fény eléréséig folytattuk a beton felületén. A fényezésnek köszönhetően a betonpadló visszanyerte az eredeti fényét és színét. A csiszolási fázisokat az impregnálással zártuk le. Ilyenkor egy speciális impregnálószert alkalmazunk a csiszolt felületen. Ez a felületkezelési módszer megvédi a betonpadlót az olajtól, a víztől és a savas-maró hatású anyagoktól, illetve a hosszabb élettartamot is garantálja. Az impregnálás után egy speciális szivaccsal felmostuk a csiszolt betonpadlót. A betoncsiszolás technológiájának alkalmazásával ebben az esetben is szemmel látható eredményt értünk el. Az elhasználódott és megkopott betonfelületet egy fényes csiszolt beton burkolat váltotta fel. A betoncsiszolás eredményességét mi sem bizonyítja jobban, mint a lakásban készült fényképek a betoncsiszolás előtti és utáni állapotról.
Betoncsiszolás

Magánlakás -Betoncsiszolás

2021 év elején egy budapesti magánlakásban jártunk, ahol egy új betonpadló felcsiszolásával bízták meg cégünket. A beton felületét durva csiszolókorong segítségével munkáltuk meg. A következő munkafázisban a finomcsiszolás következett, ahol egyre finomabb szemcseszerkezetű gyémánt korongokkal folytattuk a betoncsiszolás folyamatát. A finomcsiszolást a kívánt fény eléréséig folytattuk. Ezt a követően a végső folyamatokban egy fényező szivacs segítségével felmostuk az elkészült csiszolt betonpadlót, utána pedig impregnáltuk a beton felületét. A betoncsiszolás technológiájának köszönhetően ebben az esetben is szemmel látható eredményt értünk el, melyet jól bizonyítanak a csiszolás előtti és utáni állapotról készült képek.
Betoncsiszolás

Autószerelő műhely régi, megkopott betonpadló fbetonpadló felújítása és betonpolírozásaelújítása és betonpolírozása

2020 decemberében egy 300 m2 nagyságú autószerelő műhely betonpadlójának felújítását vállalta el cégünk. A betonfelület megmunkálását itt is durva csiszolókorong segítségével kezdtük meg. A betont addig csiszoltuk, amíg láthatóvá váltak a kavics szemcsék, amik bele lettek dolgozva a padlóba a betonozás során. Közben folyamatosan kezeltük a beton felületét, többek között beton keményítővel, és beton tömítőanyaggal. A végső folyamatokban finom csiszoló gyémánt korongokkal is felcsiszoltuk, majd impregnáltuk, és políroztuk a betonpadló felületét. A végeredmény egy tökéletesen sima, esztétikus, és nem utolsó sorban praktikus csiszoltbeton padló, amely az impregnálásnak köszönhetően az olaj, és egyéb szennyeződésektől védett, könnyen tisztántartható betonfelület lett. A betonfelületet a munkálatok befejezését követően azonnal használatba lehetett venni. A helyszínen készített fotó a betoncsiszolás előtti és betoncsiszolás utáni állapotáról, magáért beszél!
HTC Superfloor

6500m2 Ipari csarnok beton csiszolása és polírozása a Hungexpon HTC Superfloor

Cégünket 2020-ban Budapesten megbízták egy 6500 m2 területű ipari csarnok betonpadlójának felcsiszolásával és polírozásával (HTC Superfloor rendszerrel dolgoztunk), még hozzá a Budapesti Vásárközpont vagy Kőbányai Vásárváros, ismertebb nevén a Hungexpon, mely egy pavilonokból álló kereskedelmi és szórakoztató létesítmény, illetve kiállítás- és rendezvényhelyszín Budapest X. kerületében, a Kincsem Park, a MÁV Kőbányai teherpályaudvar és a Kőbánya felső vasútállomás között. Először a betont előkészítettük, mert az előkészítés megalapozza az élethosszig tartó minőséget. A beton felület előkészítése stabilizálja az anyagok tartósságát, ezért kell megfelelően kivitelezettnek lennie. A durvacsiszolási műveletsort követően egyre finomabb szemcseszerkezetű korongok segítségével csiszoltuk a betont a kívánt fény eléréséig. A megfelelő minőség érdekében a polírozás több fázisát is beleépítettük a csiszolási folyamatokba. Ezután a csiszolt beton padló impregnálása következett. Ezáltal a felület védetté vált különböző szennyeződésektől. A betoncsiszolás végeredménye egy tökéletesen sima, esztétikus csiszoltbeton padló lett.
HTC Superfloor

6- MÉH telep – betonpadló csiszolás Monoron

Cégünket 2020-ban egy monori MÉH telep ipari csarnok betonpadlójának felcsiszolásával bízták meg. Első körben a betonpadló felületéről vegyszer segítségével el kellett távolítanunk az olajat és csak ezután tudtuk megkezdeni a betoncsiszolási munkálatokat. A telep régi, elhasználódott betonfelületéből egy ÁNTSZ előírásnak megfelelő burkolat létrehozása volt a feladatunk, mivel a MÉH telep helyén egy autószerelő/bontó telephely kerül kialakításra. A megfelelő beton minőségének elérése érdekében először durvacsiszolást, finomcsiszolást, polírozást és impregnálást is alkalmaztunk a betonpadló felületén. Az impregnálás ebben az esetben nagyon fontos, mert az impregnálószernek köszönhetően a beton felülete védetté válik a savas, maró hatású folyadékoknak, illetve az olajos állagú folyadékokkal szemben is védettséget ad a betonfelületnek. A padlócsiszolásnak köszönhetően egy selyemfényű csiszoltbeton padlót kaptunk végeredményül. A helyszínen készült fotók által bizonyosságot szerezhetnek a csiszolás eredményességéről, melyet jól ábrázol a csiszolás előtt és után készült kép közötti különbség.
kéregerősített beton csiszolás

Kézműves söröző betonpadló csiszolása

2020 júliusában egy söröző betonpadlójának felcsiszolásával bízták meg cégünket. A betonpadló megmunkálását a ragasztó maradványainak eltávolításával kezdtük meg. Az elhasználódott, kopott beton felületet durva csiszolókorong segítségével csiszoltuk fel. A durvázási folyamat közben folyamatosan kezeltük a beton felületét, többek között beton keményítővel, illetve beton tömítőanyaggal a tökéletes csiszoltbeton állapotának elérése érdekében.  Ezután a betonpadló felületén több fázisú finomcsiszolási folyamatot végeztünk. A legutolsó fázisban impregnálószerrel kezeltük a betonpadlót, hogy védetté váljon a szennyeződésekkel szemben, mint például az olaj vagy a savas-maró hatású anyagok. A padlócsiszolás technológiájának köszönhetően a kopottas, elhasználódott padlófelületet egy fényes, csiszolt beton burkolat váltotta fel.
ipari csarnok betoncsiszolás

Ipari csarnok betoncsiszolása

Cégünket 2020-ban Jánosházán megbízták 1400m2 ipari csarnok betoncsiszolásával, illetve polírozásával és impregnálásával. Először a betont előkészítettük, mert az előkészítés megalapozza az élethosszig tartó minőséget. A beton felület előkészítés stabilizálja az anyagok tartósságát, ezért kell megfelelően kivitelezettnek lennie. A durvacsiszolási műveletsort követően egyre finomabb szemcseszerkezetű korongok segítségével csiszoltuk a betont a kívánt fény eléréséig. A megfelelő minőség érdekében a polírozás több fázisát is beleépítettük a csiszolási folyamatokba. Ezután a csiszolt beton padló impregnálása következett. Ezáltal a felület védetté vált különböző szennyeződésektől. A betoncsiszolás technológiájának segítségével ebben az esetben is egy ragyogó padlófelületet kaptunk. A helyszínen készült fotók is bizonyítják a betoncsiszolás eredményességét.
ipari csarnok betoncsiszolás ipari csarnok betoncsiszolás

600 nm2 csarnok - kéregerősített beton csiszolása

Cégünket 2020-ban megbízták egy ipari csarnok betoncsiszolásával, illetve polírozásával. Először a hibákat hoztuk helyre, melynek első lépéseként az elbontott gipszkarton profilok lyukait kellett tömíteni. Erre azért van szükség, mert az előkészítés megalapozza az élethosszig tartó minőséget. A beton felület előkészítés stabilizálja, az anyagok tartósságát ezért kell megfelelően kivitelezettnek lennie. Az előkészületi munkálatoknak, kiemelkedő szerepe van. Utána következett a finomcsiszolás 4 lépésben a betonon. A padló megmunkálását itt is durva csiszolókorong segítségével kezdtük meg. A csiszolási folyamat következő lépéseként egyre finomabb korongokkal dolgoztunk a kívánt fény eléréséig. Legvégül következett a csiszolt beton impregnálása a víz, az olaj, a vörösbor és a különböző folyadékok taszítása érdekében. Végeredményül az elhasználódott, kopott betonfelületet egy fényes, könnyen takarítható padló váltotta fel.
kéregerősített beton csiszolás

Betoncsiszolás - újépítésű családi ház garázsában

2020 áprilisában egy újépítésű családi ház garázsának betonpadlójának csiszolásával bíztak meg minket. A padló megmunkálását ebben az esetben is durva csiszolási fázissal kezdtük meg. A következő munkafázis a betonpadló felpolírozása volt. Ebben a fázisban egyre finomabb szemcseszerkezetű korongokkal dolgoztunk a selyemfény eléréséig. A polírozásnak köszönhetően a betonpadló visszanyerte eredeti színét és fényét. A betonpadló csiszolás folyamatát impregnálással fejeztük be. A garázsban készült fényképek a csiszolás előtti és utáni állapotról magukért beszélnek.
betonpadló csiszolás

Kiskunfélegyháza - betoncsiszolás, műgyanta eltávolítás

2020 márciusában egy kiskunfélegyházi zöldségüzem betonpadló csiszolását vállalta el cégünk. A 900 nm2-es üzemben a padló megmunkálását a műgyanta eltávolításával kezdtük meg. A műgyanta eltávolítása után a felületen több fázisban durva csiszolási folyamatot végeztünk. Ez a csiszolási fázis az esetlegesen korábban szerzett felületi sérülések eltüntetésére szolgál. A következő folyamatban egyre finomabb szemcseszerkezetű korongokkal munkáltuk meg a beton felületét. A legutolsó fázisban impregnálószerrel kezeltük a betonpadlót, hogy védve legyen a szennyeződésektől. (Olaj, víz, savas-maró hatású anyagok.) A padlócsiszolás technológiájának köszönhetően a kopottas, elhasználódott padlófelületet egy fényes, csiszolt beton burkolat váltotta fel.
betonpadló csiszolás betonpadló csiszolás

Csarnok - betonpadló csiszolás

2020 februárjában cégünket egy 2700 nm2 területű csarnok betonpadlójának felcsiszolásával bízták meg. A betonpadló megmunkálását a gyanta eltávolításával kezdtük meg. Ezután következett a durvacsiszolás, a régi dilatáció kivágása, kivésése, majd 2 komponensű anyaggal való kitöltése. A dilatációt újra kivágtuk és rugalmas anyaggal töltöttük ki. A következő munkafázisban megkezdtük a betonfelület csiszolását, ahol egyre finomabb korongokkal dolgoztunk a magasfény eléréséig. A betonfelület megmunkálásának folyamatát az impregnálási szakasszal zártuk le. Ennek köszönhetően a felület védetté vált a különböző szennyeződésektől és így folyadéktaszító képességét is visszanyerte. Végeredményül az elhasználódott, kopott betonfelületet egy fényes, könnyen takarítható padló váltotta fel.
betonpadló betonpadló

Selyemfényű betoncsiszolás – Újépítésű társasház mélygarázs

2020 elején egy 4000 nm2 nagyságú mélygarázs betonpadlójának felcsiszolásával bízták meg cégünket. A betonfelület egyes részein kialakult egyenletlenségeket a síkmarás (stokkolás) technológiájával szüntettük meg. A következő fázisban a felületet durva csiszolókorong segítségével csiszoltuk a kívánt hatás eléréséig. A durvacsiszolási fázist az alapozási és a tömítési műveletsor követte. A betonpadlócsiszolás végső folyamata felé haladva a felületet egyre finomabb szemcseszerkezetű korongokkal munkáltuk meg. A polírozási fázist a megrendelő kérésének megfelelően a selyemfény eléréséig folytattuk. A munkafolyamat utolsó lépéseként a betonpadló felületét impregnáló anyaggal kezeltük a hosszabb élettartam miatt. A betoncsiszolás végeredménye egy tökéletesen sima, esztétikus, selyemfényű csiszoltbeton padló lett.
Betoncsiszolás

Selyemfényű betoncsiszolás – Noszlop – BOCK Hungária Zrt.

Selyemfényű betoncsiszolás – Noszlop – BOCK Hungária Zrt. Az 1969 óta irodabútor alkatrész gyártásban vezető szerepet betöltő Bock Hungária Kft. noszlopi telephelyén, az egyik gyártócsarnokában jártunk.
A vállalat, a gyártócsarnok meglévő szerelő betonját a könnyen takaríthatóság, és esztétikusabb látvány érdekében szerette volna felcsiszoltatni, a folyamattal cégünket bízta meg..

Gyémántszemcsés szerszámokkal eltávolítottuk a betonnak azt a rétegét, amely a por képződéséről tehet, és amibe beleül a kosz. Így eljutottunk az igazán kemény betonhoz, melyet selyem fényre felfényeztünk és impregnáltunk. A munkafolyamat szakaszolható, és a felület a munka végeztével azonnal használatba vehető volt. Néhány lépésben fényes víztaszító felületet kaptunk. Megjelenés szempontjából a betoncsiszolás több lépése három különféle kiviteli lehetőséget hordoz magában. A látvány fontosságától függően a csiszolt beton felületek lehetnek egyszerű, matt megjelenésűek, vagy kelthetnek akár egészen fényes, márványszerű hatást is. Esetünkben az arany középutat választotta a Megrendelő, selyem fényű betoncsiszolás által. Mindhárom kivitel eredménye egy vegyszeresen is és betoncsiszolással megerősített csiszolt beton padló. Az így csiszolt beton egy újgenerációs, rendkívül környezetbarát csiszolás technikai folyamat, amely kiválóan alkalmazható ipari és lakossági környezetben egyaránt. A betoncsiszolás folyamatába, figyelembe véve a gyártócsarnok területét, dilatációs vágást, illetve annak kitöltését is elvégeztük a tartós állag megőrzése érdekében. A betoncsiszolás professzionális technológiája ismét segítségünkre volt, hogy egy praktikus, terhelhető, könnyen takarítható felületet kapjunk, melynek hasznát veszik a gyártócsarnokban is.
Betoncsiszolás Betoncsiszolás Betoncsiszolás

Betoncsiszolás Csengele

Magyarország déli részén, Csongrád megye egyik kis községében, Csengelében jártunk, ahol egy beton felület csiszolásával bízták meg cégünket. Első lépésként durva, gyémántszemcsés korongokkal kezeltük a kopottas, fényét vesztett betont. Ezáltal egy teljesen új, sík felületet kaptunk. A csiszolási folyamat következő lépéseként egyre finomabb korongokkal dolgoztunk a kívánt fény eléréséig. A padló megmunkálását az impregnálási szakasszal zártuk le. Ennek köszönhetően a felület védetté vált a különböző szennyeződésektől és így folyadéktaszító képességét is visszanyerte. Végeredményül az elhasználódott, kopott betonfelületet egy fényes, könnyen takarítható padló váltotta fel.
Betoncsiszolás Betoncsiszolás Betoncsiszolás

Vasúttörténeti park betoncsiszolás

2019 elején a Magyar Vasúttörténeti Parkban készítettünk csiszoltbeton padlót. Az elhasználódott, kopott beton felületet, durva csiszolókorong segítségével megmunkáltuk. Közben folyamatosan kezeltük a beton felületét, többek között beton keményítővel, és beton tömítőanyaggal, a tökéletes csiszoltbeton állapot elérése érdekében. Ezután egyre finomabb gyémánt korongokkal folytattuk abetoncsiszolás folyamatát. Legvégül következett a csiszolt beton impregnálása, a víz, olaj, és egyéb folyadékok taszítása érdekében. A végeredmény egy ragyogó, könnyen tisztántartható beton padló lett. A helyszínen készített fotó magáért beszél!
Betoncsiszolás Betoncsiszolás

Spíler Buda – selyemfényű betoncsiszolás

A Spíler Buda a MOM bevásárló központ egyik közkedvelt étterme. A megrendelő a betoncsiszolási folyamattal cégünket bízta meg. Az elvárás egy esztétikusabb selyemfényű csiszolt betonpadló kialakítása volt. Megkeresésük után a megfelelő szakszerű módon nekiláttunk a padlófelület felújításának. Első lépésben a betont durva szemcseszerkezetű korong segítségével munkáltuk meg. Ezután egyre finomabb gyémántkorongokkal folytattuk a csiszolás folyamatát, egészen a kívánt magas fény eléréséig. A legvégső fázisban a folyadékok taszítása érdekében impregnáltuk a felületet. Ennek köszönhetően a csiszolt betonpadló védetté vált különböző szennyeződések ellen. A betoncsiszolás technológiájának segítségével ebben az esetben is egy ragyogó padlófelületet kaptunk. A helyszínen készült fotók is bizonyítják a betoncsiszolás eredményességét.
Betoncsiszolás

Betonpadló csiszolás – 9. kerületi étterem

2019 májusában cégünket egy belvárosi étterem betonpadlójának felújításával bízták meg. A felület C20 minőségű betonból készült. A padló megmunkálását itt is durva csiszolókorong segítségével kezdtük meg. A csiszolási folyamat következő lépéseként egyre finomabb korongokkal dolgoztunk a kívánt fény eléréséig. Legvégül következett a csiszolt beton impregnálása a víz, az olaj, a vörösbor és a különböző folyadékok taszítása érdekében. A végeredmény egy tökéletesen sima, esztétikus selyemfényű csiszoltbeton padló lett. Így a megrendelő egy esztétikus csiszoltbeton padló büszke tulajdonosa lehet, mely még magasabb színvonalra emeli az étterem hangulatát.
Betoncsiszolás Betoncsiszolás

Gentherm Hungary Kft. – Betoncsiszolás

2019 júniusában a Pilisszentiváni Gentherm Hungary Kft.-nél végeztünk betonpadló csiszolást. A műgyanta eltávolítása után a felületen több fázisban durva csiszolási folyamatot végeztünk. Ebben a szakaszban tüntetjük el az esetleges korábbi sérüléseket. A durvacsiszolási műveletsort követően egyre finomabb szemcseszerkezetű korongok segítségével csiszoltuk a betont a kívánt fény eléréséig. A megfelelő minőség érdekében a polírozás több fázisát is beleépítettük a csiszolási folyamatokba. Ezután a csiszolt beton padló impregnálása következett. Ezáltal a felület védetté vált különböző szennyeződésektől. A betoncsiszolás technológiájának köszönhetően végeredményül egy könnyen takarítható és terhelhető felületet felületet kaptunk, mely a megrendelő fő szempontja volt.
Betoncsiszolás Betoncsiszolás

Magánlakás Eger – Betoncsiszolás

2019 augusztusában cégünket egy magánlakás betonpadlójának felújításával bízták meg. A padló megmunkálása az első fázisban vizes csiszolással kezdődött fényező gyémánttal. A csiszolási folyamat következő lépéseként egyre finomabb korongokkal dolgoztunk a magasfény eléréséig. Legvégül következett a csiszolt beton impregnálása a víz, az olaj, a vörösbor és a különböző folyadékok taszítása érdekében. A végeredmény egy tökéletesen sima, esztétikus magasfényű csiszoltbeton padló lett.
Betoncsiszolás Betoncsiszolás Betoncsiszolás

Betonpadló csiszolás – Magánlakás Győr – Betoncsiszolás

2019 augusztusában cégünket egy magánlakás betonpadlójának felújításával bízták meg. A padló megmunkálása az első fázisban vizes csiszolással kezdődött fényező gyémánttal. A csiszolási folyamat következő lépéseként egyre finomabb korongokkal dolgoztunk a magasfény eléréséig. Legvégül következett a csiszolt beton impregnálása a víz, az olaj, a vörösbor és a különböző folyadékok taszítása érdekében. A végeredmény egy tökéletesen sima, esztétikus magasfényű csiszoltbeton padló lett.
Betoncsiszolás Betoncsiszolás
Vissza a főoldalra