Betoncsiszolás | Aktuális

Selyemfényű betoncsiszolás – Noszlop – BOCK Hungária Zrt.

Selyemfényű betoncsiszolás – Noszlop – BOCK Hungária Zrt. Az 1969 óta irodabútor alkatrész gyártásban vezető szerepet betöltő Bock Hungária Kft. noszlopi telephelyén, az egyik gyártócsarnokában jártunk.
A vállalat, a gyártócsarnok meglévő szerelő betonját a könnyen takaríthatóság, és esztétikusabb látvány érdekében szerette volna felcsiszoltatni, a folyamattal cégünket bízta meg..

Gyémántszemcsés szerszámokkal eltávolítottuk a betonnak azt a rétegét, amely a por képződéséről tehet, és amibe beleül a kosz. Így eljutottunk az igazán kemény betonhoz, melyet selyem fényre felfényeztünk és impregnáltunk. A munkafolyamat szakaszolható, és a felület a munka végeztével azonnal használatba vehető volt. Néhány lépésben fényes víztaszító felületet kaptunk. Megjelenés szempontjából a betoncsiszolás több lépése három különféle kiviteli lehetőséget hordoz magában. A látvány fontosságától függően a csiszolt beton felületek lehetnek egyszerű, matt megjelenésűek, vagy kelthetnek akár egészen fényes, márványszerű hatást is. Esetünkben az arany középutat választotta a Megrendelő, selyem fényű betoncsiszolás által. Mindhárom kivitel eredménye egy vegyszeresen is és betoncsiszolással megerősített csiszolt beton padló. Az így csiszolt beton egy újgenerációs, rendkívül környezetbarát csiszolás technikai folyamat, amely kiválóan alkalmazható ipari és lakossági környezetben egyaránt.
A betoncsiszolás folyamatába, figyelembe véve a gyártócsarnok területét, dilatációs vágást, illetve annak kitöltését is elvégeztük a tartós állag megőrzése érdekében. A betoncsiszolás professzionális technológiája ismét segítségünkre volt, hogy egy praktikus, terhelhető, könnyen takarítható felületet kapjunk, melynek hasznát veszik a gyártócsarnokban is.
Betoncsiszolás Betoncsiszolás Betoncsiszolás

Betoncsiszolás Csengele

Magyarország déli részén, Csongrád megye egyik kis községében, Csengelében jártunk, ahol egy beton felület csiszolásával bízták meg cégünket. Első lépésként durva, gyémántszemcsés korongokkal kezeltük a kopottas, fényét vesztett betont. Ezáltal egy teljesen új, sík felületet kaptunk. A csiszolási folyamat következő lépéseként egyre finomabb korongokkal dolgoztunk a kívánt fény eléréséig. A padló megmunkálását az impregnálási szakasszal zártuk le. Ennek köszönhetően a felület védetté vált a különböző szennyeződésektől és így folyadéktaszító képességét is visszanyerte. Végeredményül az elhasználódott, kopott betonfelületet egy fényes, könnyen takarítható padló váltotta fel.
Betoncsiszolás Betoncsiszolás Betoncsiszolás

Vasúttörténeti park betoncsiszolás

2019 elején a Magyar Vasúttörténeti Parkban készítettünk csiszoltbeton padlót. Az elhasználódott, kopott beton felületet, durva csiszolókorong segítségével megmunkáltuk. Közben folyamatosan kezeltük a beton felületét, többek között beton keményítővel, és beton tömítőanyaggal, a tökéletes csiszoltbeton állapot elérése érdekében. Ezután egyre finomabb gyémánt korongokkal folytattuk a betoncsiszolás folyamatát. Legvégül következett a csiszolt beton impregnálása, a víz, olaj, és egyéb folyadékok taszítása érdekében. A végeredmény egy ragyogó, könnyen tisztántartható beton padló lett. A helyszínen készített fotó magáért beszél!
Betoncsiszolás Betoncsiszolás
Vissza a főoldalra